Ustvarjalni natečaj na temo energije

Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

Natečaj 2020/2021

Nagradni natečaj Mladi v svetu energije je v šolskem letu 2020/21 razpisan za štiri starostne skupine. Glede na starostno skupino je prilagojena tudi vrsta in težavnost pričakovanih izdelkov.

Letošnji slogan za vse štiri kategorije: Nizkoogljično je odlično!

VRTEC (5-6 let)

Likovni izziv: Za najmlajše smo pripravili simpatično pobarvanko, ki prikazuje kako elektrika pride do naših domov. Iščemo najizvirnejše poslikave in dodelave.

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

MALČKI (1.-3. razred OŠ)

Likovni natečaj: V skupini izdelajte izvirno serijo slikanic/risbic/kolažev in prikažite kaj je za vtičnico! Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

GLAVCE (4.-9. razred OŠ)

Likovno arhitekturni natečaj: Postanite pravi arhitekti in izvirno zasnujte ter naredite maketo nizkoogljične elektrarne prihodnosti, s poudarkom na jedrski in hidro tehnologiji. Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

RAZISKOVALCI (8. in 9. razred, srednja šola)

Iščemo najbolj kreativne fotografije ali videe z obiska centra Svet energije ali z obiska katere izmed elektrarn v skupini GEN na temo: »Nizkoogljično je odlično!«. Če centra ali katere izmed elektrarn niste imeli možnosti obiskati, lahko uporabite svojo kreativnost in poljubno ustvarjate na temo: »Nizkoogljično je odlično!« in si priborite izlet v center za obiskovalce Svet energije!

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

 

Uradna razpisna dokumentacija >>

Izjava o zbranih soglasjih za šole >>

Soglasje za sodelvoanje za otroke >>

Seznam učnega gradiva >>


Natančna navodila za prijavo >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...