Ustvarjalni natečaj na temo energije

Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

Natečaj 2021/2022

Nagradni natečaj Mladi v svetu energije je v šolskem letu 2021/22 razpisan za štiri starostne skupine. Glede na starostno skupino je prilagojena tudi vrsta in težavnost pričakovanih izdelkov.

Letošnji slogan za vse štiri kategorije: Nizkoogljično je odlično!

VRTEC (5-6 let)

Za najmlajše smo pripravili simpatično pobarvanko, ki prikazuje kako elektrika pride do naših domov. Iščemo najizvirnejše poslikave in dodelave.

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

MALČKI (1.-3. razred OŠ)

Kateri so energijski tokovi v naravi? Kako vplivajo energijski tokovi na proizvodnjo električne energije? Izdelajte izvirno serijo slikanic/risbic/kolažev, plakat ali maketo. Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

GLAVCE (4.-9. razred OŠ)

Kako potuje elektrika od elektrarne do mojega doma? Kje proizvajamo električno energijo? Osnovne zakonitosti električnega kroga.
Kako uporaba različnih energentov vpliva na čist zrak?  Izdelajte izviren plakat, maketo, video ali napišite esej ali novinarski prispevek.  Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

RAZISKOVALCI (8. in 9. razred, srednja šola)

Energetska mešanica Slovenije in energetska mešanica Evrope. Sledite energetskim mešanicam na portalu Electricity map https://www.electricitymap.org/map posameznih držav in predstavite svoje ugotovitve. Kakšna bi bila zanesljiva in nizkoogljična energetska mešanica prihodnosti?

Več navodil za natečaj se nahaja tukaj.

 

Uradna razpisna dokumentacija >>

Izjava o zbranih soglasjih za šole >>

Soglasje za sodelvoanje za otroke >>

Seznam učnega gradiva >>

Natančna navodila za prijavo >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...