Ustvarjalni natečaj na temo energije

Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

Malčki (1.-3. razred OŠ)

KDO LAHKO SODELUJE:

1. - 3. razred OŠ

LIKOVNI NATEČAJ:

V skupini izdelajte izvirno serijo slikanic/risbic/kolažev in prikažite kaj je za vtičnico! Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

DODATNA NAVODILA:

Dragi mentorji. Mladi vse prevečkrat pozabijo, da za električno vtičnico stoji cel elektroenergetski sistem od prenosnega in distribucijskega omrežja, kablovodov, transformatorskih postaj, razdelilnih postaj, do objektov, ki z generatorjem proizvajajo električno energijo. Pogovorite se z njimi in jim predstavite ta kompleksen sistem, ki vsem nam zagotavlja nemoteno in zanesljivo dobavo električne energije.

Pri ustvarjanju z otroci upoštevajte značilnosti energetskega sistema Slovenije. Preverite katere elektrarne proizvedejo največ električne energije, ne pozabite pa vključiti naš letošnji slogan: Nizkoogljično je odlično!

NAMIG:

Skupina GEN, ki organizira natečaj, ima v svojem proizvodnem portfelju kar 99,8 % nizkoogljičnih virov električne energije – poglejte kateri so ti: www.gen-energija.si/proizvajamo/trajnostna-proizvodnja

NAČIN PRIJAVE:

Prijavljate se kot poljubno velika skupina, lahko naredite skupni izdelek ali vsak posameznega, mentorji lahko pred prijavo izluščite najboljše.

ODDAJA IZDELKA:

Izdelki naj bodo v formatu A4 ali A3. Predlagamo, da fotografirate tako ustvarjenje otrok kot tudi končne izdelke. Fotografije v e-obliki priložite k oddaji prijave.

Izdelke shranite v vaši šoli, saj bomo najboljše izdelke razstavili v razstavnem prostoru interaktivnega centra Svet energije, v Krškem, digitalno pa jih bomo predstavili na Facebooku profilu natečaja Mladi v svetu energije.

OCENJEVANJE IZDELKOV:

Strokovna komisija bo ocenjevala kreativnost, izvirnost in strokovno točnost.

 

Natančna navodila za prijavo >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...