Ustvarjalni natečaj na temo energije

Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

Glavce (4.-9. razred OŠ)

KDO LAHKO SODELUJE:

4.- 9. razred OŠ

LIKOVNO ARHITEKTURNI NATEČAJ:

Postanite pravi arhitekti in izvirno zasnujte ter naredite maketo nizkoogljične elektrarne prihodnosti, s poudarkom na jedrski in hidro tehnologiji. Uporabite in umestite slogan: Nizkoogljično je odlično!

DODATNA NAVODILA:

Dragi mentorji! Elektrika nas danes spremlja skoraj na vsakem koraku. Naš način življenja prednosti električne energije izkorišča prav na vseh področjih. Razvoj in nove tehnologije temeljijo na zanesljivi in dostopni električni energiji, zato ne moremo mimo dejstva, da potrebe po električni energiji stalno naraščajo. Z naraščanjem potreb pa moramo poskrbeti tudi za nove proizvodne vire električne energije. V veliko pomoč vam bo tudi spletno učno gradivo na izobraževalnem portalu eSvet.

NAMIG:

Skupina GEN, ki organizira natečaj, ima v svojem proizvodnem portfelju kar 99,8 % nizkoogljičnih virov električne energije – poglejte kateri so ti: www.gen-energija.si/proizvajamo/trajnostna-proizvodnja

NAČIN PRIJAVE:

Prijavljate se kot poljubno velika skupina, lahko naredite skupni izdelek ali vsak posameznega, mentorji lahko pred prijavo izluščite najboljše.

ODDAJA IZDELKA:

Maketa je lahko poljubne velikosti. Predlagamo, da fotografirate tako ustvarjenje otrok kot tudi končne izdelke. Fotografije v e-obliki priložite k oddaji prijave.

Izdelke shranite v vaši šoli, saj bomo najboljše izdelke razstavili v razstavnem prostoru interaktivnega centra Svet energije, v Krškem, digitalno pa jih bomo predstavili na Facebooku profilu natečaja Mladi v svetu energije.

OCENJEVANJE IZDELKOV:

Strokovna komisija bo ocenjevala kreativnost, izvirnost in strokovno točnost.

 

Natančna navodila za prijavo >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...