Ustvarjalni natečaj na temo energije

Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

O natečaju

Natečaj »Mladi v svetu energije« v podjetju GEN energija od leta 2008 izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola, mednarodno uveljavljenim programom celostne okoljske vzgoje in izobraževanja.

Na natečaju Mladi v svetu energije lahko sodelujejo vsi slovenski vrtci, osnovne šole, srednje šole, šolski centri in dijaški domovi. Sodelujejo lahko tako zavodi, vključeni v program Ekošola, kot tudi zavodi, ki niso vključeni v ta program. Če ste del programa Ekošola se šoli sodelovanje pri natečaju šteje kot del obveznih vsebin za ohranitev certifikata Ekošola.

Skupina GEN si poleg poslanstva zagotavljanja zanesljive proizvodnje in dobave električne energije z natečaji kot je ta prizadeva za dvig energetske pismenosti in zanimanja za strokovne, predvsem energetske teme.

Namen natečaja je ozaveščanje učencev in dijakov, učiteljev in profesorjev oziroma mentorjev v slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter dijaških domovih o trajnostnih virih energije, načinih proizvodnje električne energije, oskrbi z električno energijo in njeno rabi, o ukrepih za učinkovito rabo energije ter prihodnosti oskrbe z električno energijo v Sloveniji in svetu.

Poglejte razpisane teme natečaja >>
Natančna navodila za prijavo >>
Ekošola - Partner natečaja Mladi v svetu energije

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...