30. September 2023
Noč ima svojo moč

Svet energije se je že četrtič pridružil Evropski noči raziskovalcev

Noč ima svojo moč

Skupina GEN se je s Svetom energije že četrtič pridružil projektu Noč ima svojo – Evropska noč raziskovalcev, ki je v petek, 29. septembra, potekal v središču Ljubljane. Obiskovalci so lahko na naši stojnici s pomočjo aplikacije »zagnali« jedrsko elektrarno Krško (NEK), z aplikacijo Electricity Map pa so spoznavali, kakšno energetsko mešanico imajo posamezne evropske države in kako čista je njihova proizvodnja električne energije.

Stojnico Sveta Energije je obiskalo med 250 in 300 obiskovalcev različnih starosti in interesov, kar govori o velikem zanimanju javnosti za vsebine, povezane z energetiko in energetsko pismenostjo, jedrsko energijo in izgradnjo novega bloka jedrske elektrarne v Krškem.

Noč ima svojo moč

Pri projektu Noč ima svojo – Evropska noč raziskovalcev, ki ga skupaj sooblikujejo Hiša eksperimentov, Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Tehniški muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije in Botanični vrt Univerze v Ljubljani, sodeluje več kot 50 kulturno-znanstveno-izobraževalnih institucij z namenom ozaveščanja o pomembnosti raziskovanja in inovacij, njihovega vpliva na družbo in gospodarstvo ter karierne možnosti.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...