13. Oktober 2023
Energetski performance

Študentski izziv »Energetski performance« za svoje odlično delo dobil prvo nagrado univerze

Energetski performance

Veseli nas, da je študentski izziv »Energetski performance« mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko (FNM UM) v sodelovanju z GEN energijo za svoje odlično delo prvo nagrado rektorata Univerze v Mariboru. FNM UM je zastopala ekipa študentov, ki je delala pod mentorstvom prof. dr. Mateje Ploj Virtič in sodelavca Sveta energije Garsie Kosinca. Iskrene čestitke!

Študentski izziv je bil namenjen izboljšanju podnebne in energetske pismenosti v družbi. Projekt je potekal v dveh delih. Prvi del projektnih aktivnosti je bil namenjen izobraževanju študentske ekipe z vsebinami, kot so oblike energije, razumevanje električne moči, poraba električne energije, oskrba z električno energijo, globalni energetsko-podnebni kalkulator, zelena energija in trajnostna oskrba z električno energijo.

Drugi del aktivnosti pa je vključeval načrtovanje in izvedbo energetskega performanca: načrtovanje predstave, promocijo dogodka, pripravo rekvizitov za predstavo, izvedbo predstave v amfiteatru in montažo filma, ki je uporaben za izobraževalne namene.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...