10. September 2021
ELEKTROFEST

Po enoletnem premoru zopet sodelovali na Elektrofestu

ELEKTROFEST

Po enoletnem premoru smo štiri elektroinstitucije v četrtek, 9. septembra, ponovno energetsko opismenjevale mlade. Fakulteta za elektrotehniko UL, družba ELES, družba GEN energija in Elektroinštitut Milan Vidmar (EIMV) smo ponovno izvedle Elektrofest. Pripravile smo štiri "elektropostaje" namenjene inovativnemu opismenjevanju dijakov na področju energetike, ki jih je obiskalo skoraj 350 dijakov in tako obogatilo svoje razumevanje in znanje na področju zaščite, zanesljivosti in razvoja elektroenergetskega sistema. Letošnja tema Elektrofesta je bila zaščita in zanesljivost elektroenergetskega sistema v Sloveniji.

GEN energija se je dijakom predstavila z ekipo Sveta enegije in z delavnico o virih električne energije v Sloveniji in energetskih mešanicah v Evropi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...