22. April 2024
Podnebni tek

Ob dnevu Zemlje gostili podnebni tek

Podnebni tek

Na dan Zemlje je GEN obiskalo več kot 250 mladih. Prebrali so svoje podnebne zaveze in pokazali veliko skrb za prihodnost edinega planeta, ki ga imamo. Svojo podnebno zavezo sta podpisala tudi Skupina GEN in program Ekošola.

Danes smo gostili tekače in kolesarje s posavskih šol, ki so sodelovali v projektu Podnebni tek pod okriljem programa Ekošola. Več kot 250 otrok in mladostnikov je priteklo in prikolesarilo pred Informacijsko središče GEN, da bi skupaj obeležili dan Zemlje in pokazali, kako pomembno je, da skrbimo za naš edinstven in ranljiv planet.

Skupno podnebno zavezo pa sta pripravili tudi Ekošola in Skupina GEN – z namenom spodbujanja trajnostnega razvoja in okoljske odgovornosti, za skupen doprinos h globalnim prizadevanjem za ohranjanje planeta, predvsem na področju promocije okoljske vzgoje in izobraževanja.

Podnebni tek

V veselje nam je, da so se dogodka udeležili tudi sodelavci GEN energije in Termoelektrarne Brestanica, med nami pa so bili tudi profesionalni športniki - predstavniki Smučarske zveze Slovenije in Atletske zveze Slovenije.

Podnebni tek, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, je bil sicer zaključek celotedenskih aktivnosti, ki so povezale več kot 40.000 mladih iz 174 vzgojno-izobraževalnih ustanov iz cele Slovenije. Mladi so tekli in kolesarili ne le za svoje zdravje, ampak tudi za zdravje našega planeta, pri čemer so ustvarjali kilometre upanja in zavezanosti k boljši prihodnosti.

V GEN energiji verjamemo, da so prav takšne iniciative, ki združujejo mladostniški zagon in izobraževanje o trajnostnem razvoju, ključ do gradnje svetlejše prihodnosti za nas vse. Skupaj lahko naredimo razliko!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...