31. Avgust 2021
Mladi v svetu energije

Nizkoogljični projekti mladih prepričali z visoko motiviranostjo in kreativnostjo

MLADI V SVETU ENERGIJE

Na natečaj v šolskem letu 2020/2021 smo prejeli več kot 250 različni izdelkov (od delujočih maket, 3D plakatov, risb, kolažev, slikanic in video izdelkov), sodelovalo je več kot 500 slovenskih otrok in mladostnikov iz vse Slovenije. Mladi so pod sloganom »Nizkoogljično je odlično« predstavili svoje poglede in razumevanje elektrike, energije in energetskih virov. Na podelitvi je odmevala misel, da je elektrika naša stalna spremljevalka in, da si ne znajo predstavljati življenja brez stvari, ki jim delovanje omogoča električna energija.

Prijav na natečaj Mladi v svetu energije je bilo v šolskem letu 2020/2021 zaradi delnega šolanja na daljavo pričakovano manj glede na pretekla leta, zato smo združili 3. in 4. starostno kategorijo.

mladi v svetu energije

Nagrajene šole:

Vrtec, prva starostna skupina

  1. Vrtec Radovljica, mentorici Metka Troha in Maša Šubelj
  2. Vrtec Tržič, mentorica Andreja Šmid
  3. Vrtec Agata, OŠ Poljane, mentorica Tina Mlinar Rozinger

Malčki, druga starostna skupina

  1. OŠ Tišina, 3. razred, mentorica Nina Lovenjak
  2. OŠ Dušana Muniha Most na Soči, 2. razred, mentorica Veronika Gregorčič
  3. OŠ Vide Pregarc, 2. razred,  mentorica Nežka Brglez

Glavce, tretja starostna skupina in Raziskovalci, četrta starostna skupina

  1. OŠ Cankova, 6, 7, 8 in 9. razred, mentorica Monika Paluc - Zamuda
  2. OŠ Vransko - Tabor, POŠ Tabor, 4. razred, mentorica Simona Jan
  3. OŠ Glazija Celje, 4. in 5. razred, mentorica Romana Pušnik
Mladi v svetu energije

Projekt »Mladi v svetu energije« v podjetju GEN energija že trinajsto leto zapored izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola, mednarodno uveljavljenim programom celostne okoljske vzgoje in izobraževanja.

S podajanjem strokovnih in celovitih vsebin si v Skupini GEN prizadevamo povečati energetsko pismenost ter spodbuditi mentorje za podajanje sicer kompleksnih energetskih tem. Elektrika je vseprisotna, zato je ključno, da se vsi skupaj učimo in zavedamo, kako pomembna je osnova, ki omogoča brezskrbno uporabo električne energije, torej: zanesljiva proizvodnja in oskrba z električno energijo.

Več o projektu in nagradnem natečaju si oglejte na povezavi Mladi v svetu energije in  na spletni strani programa Ekošola.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...