12. Julij 2018
Mladi že deseto leto ustvarjajo v svetu energije!

Projekt Mladi v svetu energije

Mladi v svetu energije

Sodelovalo več kot 600 slovenskih otrok in mladostnikov

V Informacijskem središču GEN so 12. junija 2018 nagradili najboljše učence in dijake ter njihove mentorje desetih slovenskih šol, ki so v iztekajočem se šolskem letu v projektu »Mladi v svetu energije« raziskovali in ustvarjali na temo energije, elektrike in energetike.

Na natečaj so prejeli več kot 350 različni izdelkov (od maket, plakatov, risb, kolažev, družabnih iger, slikanic, video izdelkov in raziskovalnih nalog), sodelovalo je več kot 600 slovenskih otrok in mladostnikov iz vse Slovenije. Mladi so predstavili svoje poglede in razumevanje elektrike, energije in energetskih virov. Električna energija, kot so pokazali, jih povezuje, poganja in vodi v svetlo prihodnost.

Mladi v svetu energije

Med najboljšimi vrtec iz Zreč, OŠ Koseze in GSŠRM Kamnik

MALČKI, prva starostna skupina (1.-3. razred OŠ)

  1. Javni zavod vrtec Zreče, vrtec, mentorica: Barbara Štante
  2. Osnovna šola Dob, 2. razred, mentorica: Maja Lamberšek
  3. OŠ Ljudski vrt Ptuj, POŠ Grajena, 3. razred OPB, mentorica: Nada Sevšek

GLAVCE, druga starostna skupina (4.-9. razred OŠ)

  1. Osnovna šola Koseze, 4., 7., 8.. razred, mentorici: Petra Madronič in Aleša Velikonja
  2. OŠ Štore, 9. razred, mentorica: Marjeta Krajnc
  3. Osnovna šola Leskovec pri Krškem, 7. in 8. razred, mentor: Gregor Germ

 
RAZISKOVALCI, tretja starostna skupina (8., 9. razred OŠ ter SŠ)

  1. GSŠRM Kamnik, 3. letnik, mentorja: Janez Klemenčič, Vinko Kušar
  2. GSŠ Kočevje, 2. letnik, mentorica: Milena Čahuk
  3. OŠ Koseze, 9. razred, mentorici: Petra Madronič in Aleša Velikonja

Projekt Mladi v svetu energije izvajamo že sedmo leto zapored; najprej je tri leta potekal pod imenom EVŠ – Energetsko varčna šola, ob odprtju interaktivnega centra o energiji in energetiki, Sveta energije, pa smo ga preimenovali v projekt Mladi v svetu energije.
Mladi v svetu energije

MVSE v sodelovanju z Ekošolo

Projekt »Mladi v svetu energije« v podjetju GEN energija izvajajo v sodelovanju s programom Ekošola, mednarodno uveljavljenim programom celostne okoljske vzgoje in izobraževanja.

S podajanjem strokovnih in celovitih vsebin si v GEN energiji prizadevajo povečati energetsko pismenost ter spodbuditi mentorje za podajanje sicer kompleksnih energetskih tem. Seveda še posebej mlade ni potrebno posebej opominjati, da je elektrika vseprisotna, potrebno pa je, da se vsi skupaj učimo in zavedamo, kako pomembna je osnova, ki nam omogoča brezskrbno uporabo električne energije, torej: zanesljiva proizvodnja in oskrba z električno energijo.

Mladi v svetu energije

Naslednje leto sodelujte tudi vi!

Ustvarjajte na temo energije in energetike! Raziskujte, napnite možgančke in se poigrajte s svojimi idejami. Prijavijo se lahko prav vsi slovenski vrtci, osnovne in srednje šole!

Električna energija je resnično »kul«, saj poganja vse vaše elektronske naprave, omogoča vam, da se učite s pomočjo računalnika, si širite obzorja s pomočjo televizije in komunicirate s prijatelji s pomočjo telefona. Kaj pravite na to?

Spremljate našo spletno mesto projekta. Z novim šolskim letom bo objavljen tudi nov razpis!

Mladi v svetu energije >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...