7. Junij 2019
Mladi v svetu energije

Mladi s svojimi likovnimi izdelki pokazali, da je nizkoogljično zares odlično

V Informacijskem središču GEN so včeraj, 6. junija 2019, nagradili najboljše učence in dijake ter njihove mentorje, ki so v iztekajočem se šolskem letu v projektu »Mladi v svetu energije« raziskovali in ustvarjali na temo energije, elektrike in energetike pod sloganom »Nizkoogljično je odlično!«. Najboljše šole oz. vrtec prihajajo iz Rogaške Slatine, Tolmina, Novega Mesta in Maribora.

Na natečaj v šolskem letu 2018/2019 so prejeli več kot 423 različni izdelkov (od delujočih maket, 3D plakatov, risb, kolažev, slikanic, video izdelkov in raziskovalnih nalog), sodelovalo je več kot 930 slovenskih otrok in mladostnikov iz vse Slovenije. Mladi so pod sloganom »Nizkoogljično je odlično« predstavili svoje poglede in razumevanje elektrike, energije in energetskih virov. Na podelitvi je odmevala misel, da je elektrika naša stalna spremljevalka in, da si ne znajo predstavljati življenja brez stvari, ki jim delovanje omogoča električna energija.

Projekt »Mladi v svetu energije« v podjetju GEN energija že enajsto leto zapored izvajajo v sodelovanju s programom Ekošola, mednarodno uveljavljenim programom celostne okoljske vzgoje in izobraževanja.

S podajanjem strokovnih in celovitih vsebin si v skupini GEN prizadevajo povečati energetsko pismenost ter spodbuditi mentorje za podajanje sicer kompleksnih energetskih tem. Elektrika je vseprisotna, zato je ključno, da se vsi skupaj učimo in zavedamo, kako pomembna je osnova, ki omogoča brezskrbno uporabo električne energije, torej: zanesljiva proizvodnja in oskrba z električno energijo.

Poglejte si rezultate natečaja: tukaj. Spodaj si oglejte fotogalerijo z zaključne podelitve.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...