14. September 2018
ELEKTROFEST 2018

Energetsko opismenjujemo tudi na Elektrofestu v Ljubljani

Elektrofest 2018

Letošnja tema so bila dejstva o sevanju v vsakdanjem življenju

V okviru Elektrofesta smo že sedmo leto zapored strokovne moči združili Gen energija, ELES, Elektroinštitut Milan Vidmar in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Mlade smo tokrat seznanili z dejstvi o sevanju v vsakdanjem življenju.

Za več kot 400 dijakov iz štirih srednjih šol smo institucije pripravile štiri »elektro-postaje« oziroma strokovne sklope na temo sevanja. Ekipa GEN energije je dijakom na interaktivnih delavnicah predstavila različne fizikalne lastnosti sevanja.

Elektrofest 2018

Krepitev energetske pismenosti pomembna za strateške odločitve

V okviru uradne otvoritve je generalni direktor družbe GEN energija Martin Novšak poudaril, da v skupini GEN vztrajno krepijo energetsko pismenost, ki je pomembna za strateške odločitve, ki nas čakajo: »Slovenska energetika je pred pomembnimi strateškimi odločitvami, kako tudi prihodnjim generacijam zagotavljati zanesljivo in konkurenčno oskrbo z nizkoogljično električno energijo. Izredno pomembno je, da današnji mladi dobro razumejo temeljna energetska vprašanja, ki so povezana z družbenimi, ekonomskimi in okoljskimi temami, da bodo lahko sprejemali z znanjem podprte odločitve."

"Električna energija že danes predstavlja nepogrešljiv temelj za sodobno družbo in njen razvoj, vidimo pa tudi, da njen pomen iz leta v leto narašča. Predstavitvam energetskih tem mladim, kot je današnja v okviru Elektrofesta, dajemo poseben poudarek ne le zaradi ozaveščanja, pač pa jih želimo tudi navdušiti za tehniko in naravoslovje ter jih nenazadnje pritegniti v energetiko. Ta bo v prihodnosti potrebovala izobražene kadre iz raznolikih področij."
Martin Novšak, generalni direktor, GEN energija
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...
Všečkajte nas!