17. Maj 2018
Svet energije gostoval na paradi učenja 2018

Energetska mešanica in simulator zagona NEK na prostem

GEN energija se je včeraj v Krškem predstavila na prireditvi Parada učenja 2018, kjer so obiskovalci s simulacijo Energetska mešanica lahko postali operaterji slovenskega elektroenergetskega sistema, lahko pa so se tudi preizkusili kot operaterji Nuklearne elektrarne Krško.

Obe simulaciji je sicer moč preizkusiti v GEN-ovem Svetu energije, kjer sledijo trendom interaktivnega načina učenja in uvajajo nove, sodobne pristope. Simulacije in interaktivni eksponati so med obiskovalci zelo dobro sprejeti, saj omogočajo lažje podajanje informacij in bolj celovito razumevanje tudi kompleksnejših tem.

Kot osrednji dogodek že 23. tedna vseživljenjskega učenja v Posavju je v sredo, 16. maja 2018, na ploščadi pred Kulturnim domom Krško potekala prireditev Parada učenja 2018 pod sloganom »Učenje razgiba življenje«.

Prireditev je tretje leto zapored organizirala Ljudska univerza Krško, območna koordinatorka Tedna vseživljenjskega učenja 2018 (TVU 2018) v Posavju. Letos sodeluje 45 partnerskih organizacij s skupno 125 dogodki, ki se bodo vrstili vse do 30. junija.

Interaktivni eksponati so odličen način učenja in navduševanja za tehniko nasploh. Ne samo za mlade – tudi za nas, malo starejše ...
Janez, Krško
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...
Všečkajte nas!