8. September 2023
Elektrofest

Enajsti Elektrofest energetsko opismenjeval mlade

Elektrofest

Skupaj z družbo ELES, ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko in Elektroinštitutom Milana Vidmarja je Skupina GEN s Svetom energije danes organizator že 11. Elektrofesta. Namen izobraževalnega dogodka je širjenje elektrotehniške energetske pismenosti med srednješolci. 

Na svojih predavanjih in delavnicah na štirih »elektro-postajah« oziroma strokovnih sklopih so energetsko opismenjevali preko 350 mladih.

Elektrofest

Skupina GEN je s Svetom energije predstavila dve interaktivni orodji: energetsko-podnebni simulator En-ROADS in simulator "Energetska mešanica" proizvodnje EE v Sloveniji.  ter dva interaktivna dodatka za dijake, kot sta: delež porabe energije v končni rabi energije na posameznika v Sloveniji ter primerjava površin za proizvodnjo električne energije iz različnih vrst elektrarn.

Pri družbi Eles so za dijake pripravili predstavitev dela vzdrževalcev razdelilno transformatorskih postaj in daljnovodov, na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani delavnico z naslovom Poganjati z elektriko je lažje, na Elektro inštitutu Milan Vidmar pa predstavili in opisali Laboratorij za visoko napetost (LVN), ki deluje že več kot 60 let.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...