6. September 2019
Poletni tabor energetike 2019

Dijaki na taboru energetike z roboti igrali nogomet

Uspešno smo zaključili Poletni tabor energetike 2019, ki je potekal pet dni, med 26. in 30. avgustom 2019, v prostorih Informacijskega središča GEN in Inštituta za energetiko v Vrbini v Krškem. Na letošnjem taboru je deset nadarjenih dijakov izdelovalo delujoči model robotskega vozila in ga pripravili na dva tekmovanja: v najhitrejšem sledenju črte in igranju nogometa.

Tabor je sledil novim trendom interdisciplinarnega učenja in kreativnega vključevanja celotne skupine dijakov. V tednu neformalnega izobraževanja so mladi osvojili veščine 3D načrtovanja, 3D tiskanja, programiranja Scratch in spoznali mikrokrmilnik Arduino Uno in e-mobilnost. K sodelovanju smo povabili tudi podjetje GEN-I, ki je dijakom predstavilo električna vozila.

Poletni tabor energetike 2019 skupaj organizirata družba GEN energija in Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru (FE UM). Namen tabora je mladim navdušencem za tehniko omogočiti pridobivanje novih izkušenj, jih pritegniti k ustvarjalnemu delovanju in razvoju v svetu novih tehnologij.

Vabljeni k ogledu fotogalerije tabora in kratkega videa.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...