Sreda, 24.5. 2023
Teden vseživljenjskega učenja

Dan odprtih vrat Sveta energije in Parada učenja 2023

V teku so dogodki v sklopu nacionalnega projekta Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023, ki sem mu v Posavju pridružuje tudi GEN energija.

V sredo, 24. maja 2023, bomo med 9. in 12. uro organizirali dan odprtih vrat Sveta energije z vodenim ogledom našega interaktivnega centra, za kar je zaželena predhodna prijava na svet.energije@gen-energija.si.

Istega dne pa bo med 15. in 18. uro naša ekipa Sveta energije sodelovala na Paradi učenja 2023 – tako imenovanem dnevu učečih se skupnosti, ki bo potekal na ploščadi pred Kulturnim domom Krško.

Na stojnici GEN energije bosta Melita Lenošek Kavčič in Garsia Kosinac predstavljala »Čarobni svet elektrike«, ki bo obsegal zanimive kratke eksperimente s pomočjo Kolumbovega jajca, magnetnega vlakca, levitacijske lučke in Teslovega transformatorja, pa tudi odkrivanje življenja znanstvenikov s pomočjo pametnega telefona.

Celoten program prireditev TVU v Posavju je dostopen na povezavi.

24.5.2023, 9.00 - Svet energije, Vrbina Krško 24.5.2023. 15:00 - Parada učenja, Ploščad pred KD Krško
Za ogled Sveta energije obvezna najava na: svet.energije@gen-energija.si
Ogled je brezplačen.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izbiro možnosti "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite možnost "Ne strinjam se". Več o tem ...